de4kililopers


Ontwikkelingen sponsoractie

Resultaat sponsoractie:
 • Start 31 mei
  Tussenstanden:
 • 7 juni: 14 deelnemers met max. toegezegd bedrag van 710 euro (als we alle 4 de top halen)
 • 14 juni: 29 deelnemers met max. toegezegd bedrag van 1.450 euro (als we alle 4 de top halen)
 • 21 juni: 45 deelnemers met max. toegezegd bedrag van 2.100 euro (als we alle 4 de top halen)
 • 28 juni: 57 deelnemers met max. toegezegd bedrag van 2.620 euro (als we alle 4 de top halen)
 • 04 juli: 67 deelnemers met max. toegezegd bedrag van 3.010 euro (als we alle 4 de top halen)
 • 11 juli: 101 deelnemers met max. toegezegd bedrag van 4.170 euro (als we alle 4 de top halen)
 • 19 juli: 129 deelnemers met max. toegezegd bedrag van 4.980 euro (als we alle 4 de top halen)
 • Voorlopige eindstand 04 oktober: ruim 140 deelnemers met een totaalbedrag van ruim 5.200 euro

  De sponsoractie gaat gewoon door, ook als we al in Tanzania zijn. Dus meld je aan!
  Alleen het meedoen aan de prijsvraag is niet meer mogelijk. • 06-07 De denkers van de jungle, Het orangutan rapport, Foto's - Feiten - Achtergrond

  In dit ruim 300 pagina's tellende boek doen Willie Smits en Gerd Schuster verslag van ruim 15 jaar ervaring met de opvang van Orangutans op Borneo. De honderden foto's van Jay Ullal verbeelden dit verhaal op een prachtige wijze. Willie Smits is als bosbouwer al vanaf 1980 in IndonesiŽ werkzaam en vanaf 1989 betrokken geraakt bij de opvang van orangutans. In 1991 heeft hij de Borneo Orangutan Survival Foundation (BOS) opgericht. Door deze organisatie zijn inmiddels meer dan 1500 orangutans gered. De laatste 8 jaar heeft BOS zich ook beziggehouden met het ontwikkelen van nieuw regenwoud. Dit is gebeurd op een gekapt en platgebrand gebied van slechts 1.800 hectare. Het resultaat blijkt na 8 jaar al zeer veelbelovend. In het boek wordt op de laatste 18 bladzijden verslag gedaan van dit project "Samboja Lestari".
  Tim en Frank zijn in 2003 op Borneo in een ander orangutan opvangkamp geweest en daar onder de indruk geraakt van deze zo op ons lijkende dieren en het belang van de projecten om urangutans als soort in leven te houden. Juist dit boek van het project BOS van Willie Smits geeft een optimistische kijk op de mogelijkheden hier als mens iets toe bij te dragen. Vandaar dat we dit boek als prijs (5x) beschikbaar hebben gesteld. Meer informatie over de opvang van orangutans en dit project vind je op: www.orangutan.or.id en op www.sambojalodge.com.

  14-06 Waarom Paz Holandesa

  Op onze sponsoractie wordt vooral enthousiast en positief gereageerd. Dat blijkt ook wel uit het aantal deelnemers tot nu toe. En we zijn nog niet vertrokken. Eťn vraag werd ons enkele keren gesteld: "Waarom een project in Zuid-Amerika, terwijl jullie in Afrika gaan lopen?" Het antwoord is even simpel als praktisch. Door Frans haar werk in het Sophia kinderziekenhuis kennen we de stichting "Paz Holandesa" al vanaf het begin, zo'n 8 jaar geleden. En toen wij in 2005 op een trektocht in Ecuador en Peru waren, konden we met eigen ogen het resultaat ter plaatse bekijken. Daardoor hadden en hebben wij er alle vertrouwen in, dat het bijeen te brengen sponsorbedrag goed besteed wordt. Het gaat niet via, via, maar rechtstreeks voor de volle 100% naar de girorekening van de Stichting hier in Nederland. Uit onze eigen ervaring kennen wij niet zo'n project in Afrika, vandaar dat de keuze op het project van Paz Holandesa in Peru is gevallen.


  terug  de4kililopers